Kérdése van? Hívjon minket! +36203720196

19"-37" Led TV

Konyhába, kis szobába keresel megfelelő méretű tv készüléket? Ebben a méretkategóriában megtalálod!

Képátló   Felbontás Ajánlott nézési távolság méterben megadva*
22" / 55 cm  HD Ready 1,2
Full HD 0,9
28" / 71 cm HD Ready 1,6
Full HD 1,1
32" / 81 cm HD Ready 1,8
Full HD 1,3
40" / 101 cm 4K 0,8
Full HD 1,6

Még mindig bizonytalan vagy? Gyere be szaküzletünkbe és segítünk a válsztásban!

eBudai - Elektro Budai,  Győr, Mészáros L.u.13.


6termék 16

Így használd a tévédet monitorként

Már kisül a szemed a millió soros excel táblától, amit egy 15 colos monitoron böngészel? Szívesen megmutatnád a családnak nagyban a fotókat, amiket a barátod küldött át mailben? Bármilyen kézenfekvő, talán nem is gondoltál rá, hogy akár az otthoni televíziód is könnyedén szolgálhat laptopod vagy PC-d nagyméretű monitoraként.

A csatlakoztatás:

Sok korábban gyártott TV rendelkezik VGA vagy DVI bemenettel, de a frissebb modelleknél rendre lehagyják ezeket. Helyettük a HDMI input az, ami minden televízión és a legtöbb pc-n, laptopon megtalálható. Ezért első lépésként ellenőrizzük az összekapcsolandó eszközöket, hogy rendelkeznek-e HDMI-vel.

A HDMI-vel történő összekötés azért is jó választás, mert megfizethető áron tudunk vásárolni belőle több méter hosszú vezetéket is.

Előfordulhat, hogy nincs a régebbi laptopon, pc-n szabványos HDMI csatlakozó. Ebben az esetben átalakító adapterre van szükség, ami az USB-C, mini DisplayPort vagy mini HDMI jelét átalakítja normál HDMI-re. De ez is áthidalható akadály.

Miután HDMI kábel segítségével összekötöttük a két eszközt, a televízió menüjében a bemeneti források (kábel, USB, HDMI lehetőségek)  közül ki kell választanunk azt a portot, amibe bedugtuk a kábelt. Egyes tv modelleknél kiválasztható PC mód, ha látunk ilyen lehetőséget, akkor azt érdemes választani. Miután ez megtörtént, a számítógép kijelzőjének aktuális tartalma meg fog jelenni a tv képernyőjén. Ha esetleg nem megfelelő képarányban, képminőségben történne meg, azt Windows operációs rendszerrel rendelkező gép esetén az asztalon “jobb klikk”, majd “Képernyő-beállítások” menüpont alatt tudjuk ellenőrizni és testreszabni.

Mire ideális a TV monitorként használva?

A fent leírt módon monitorként használva, a tévé a számítógépről elérhető videók, filmek, fotók megtekintésére remek eszköz. Emellett az irodai célú felhasználás (szövegszerkesztés, excel, powerpoint prezentáció) is kényelmesebb és szemkímélőbb lehet vele.

Mire nem célszerű a TV-t monitorként használni?

A legtöbb PC-s játék esetében nagyban múlik a játékélmény azon, hogy a mekkora a válaszidő. Onnantól, hogy megnyomunk egy billentyűt a klaviatúrán vagy egy gombot a joystick-on, egy másodperc törtrészén belül látnunk kell az eredményét a kijelzőn ahhoz, hogy ne legyen zavaró a jel késése. Azonban a monitorok 5-15 ms válaszidejével szemben a tv-k 23-60 ms közöttivel dolgoznak és ez a különbség egy tempósabb játéknál már akár zavaró lehet.

 

Még mindig bizonytalan vagy? Gyere be szaküzletünkbe és segítünk a válsztásban!

eBudai - Elektro Budai,  Győr, Mészáros L.u.13.